Φωτογραφίες

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, σάς προσκαλεί στην ετήσια μας συνεστίαση στην Ασίνου, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στο κέντρο «Σταυρός της Ασίνου». Θα μας διασκεδάσουν με τους χορούς τους οι «Ακρίτες» Γερίου και ο συγχωριανός μας Ανδρέας Ευαγγέλου με το ακορντεόν του.

Στην εκκλησία της Παναγίας της Ασίνου θα γίνει εκκλησιασμός, θα τελεσθούν γιορτές και μνημόσυνα, όπως και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες. Σχετικά παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον αρχιμανδρίτη Παγκράτιο Μερακλή στο 99449333.

Κατά τη διάρκεια της συνεστίασης θα παίξουμε παιχνίδια της Λαμπρής και συγχωριανές μας θα κατασκευάσουν το παραδοσιακό «Καπουθκιώτικο ψαθί». Σας πληροφορούμε ότι για συνέχιση της αποκλειστικής Άυλης αυτής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του χωριού μας, όσοι νεαροί και νεαρές και όχι μόνο, ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν δωρεάν πάνω σε όλη τη διαδικασία - κόψιμο φλουδιού, κλώσιμο του τόνου, κατασκευή γούφας, κατασκευή ψαθιού κλπ-, να ζητήσουν πληροφορίες από τον Κοινοτάρχη (Τηλ.99641329). Κάποιος ή κάποια από εκείνους που θα εκπαιδευτούν θα έχει την δυνατότητα να εργοδοτηθεί για ένα χρόνο.

Και στην φετινή εκδήλωση θα τιμηθούν με αναμνηστική πλακέτα , όσοι τελειόφοιτοι της μέσης εκπαίδευσης δηλώσουν τα στοιχεία τους στον Α. Τουμασή, στο 99482257 μέχρι 4/5/2016.

Η τιμή του εισιτηρίου που περιλαμβάνει πλούσιο φαγητό και ποτό, είναι €13 για τους μεγάλους και €8 για τους μικρούς. Το εισιτήριο των τελειόφοιτων θα παραχωρηθεί δωρεάν. Θα κυκλοφορήσουν λαχεία με πλούσια δώρα. Για κρατήσεις να απευθύνεστε στον Α. Τουμασή, στο 99482257 μέχρι 5/5/2016.

Φέτος είναι και η χρονιά για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής των Λογαριασμών/Βιβλίων του Σωματείου. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να είναι μέλη του Δ.Σ. για την επόμενη τριετία, να δηλώσουν την υποψηφιότητα τους στον Α. Ζαμπά μέχρι τις 5-5-2016 στο Τηλ. 99575081.

Θα κυκλοφορήσει ο εξελεγμένος λογαριασμός του Ταμείου του Σωματείου, καθώς και του Λογαριασμού συλλογής χρημάτων από εισφορές σε μνήμη αποβιωσάντων συγχωριανών μας, για την ανέγερση του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων του χωριού μας, το υπόλοιπο του οποίου είναι μέχρι σήμερα €26000. Θα γίνει και σχετική πληροφόρηση.

Ανακοινώνεται ότι και φέτος θα γίνει η κατασκήνωση των παιδιών, από την 1 μέχρι 7 Αυγούστου 2016, στον κατασκηνωτικό χώρο των Χανδριών. Λεπτομέρειες θα σας αποσταλούν αργότερα.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καπουτίου ανακοινώνει ότι και φέτος θα διοργανώσει εκδρομή στις 4 Ιουνίου 2016. Η εκδρομή θα γίνει στον Άγιο Ραφαήλ στον Παχύαμμο, μέσω κατεχομένων, Μόρφου, Ξερό Λιμνίτη, Κ. Πύργο. Για δηλώσεις αποτείνεστε στον Χαράλαμπο Ττερλικκά στο τηλέφωνο  99641329, μέχρι την 1 Ιουνίου 2016. Η ιστοσελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι www.kapouti.org.cy.

Το βιβλίο για το χωριό μας, «Το Καπούτι», θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στον χώρο της συνεστίασης. Επίσης σας πληροφορούμε ότι άρχισαν οι διαδικασίες για τη συγγραφή νέου βιβλίου για το «Γενεαλογικό Δέντρο» όλων των χωριανών, ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο ειδικά για τους νέους μας που μεγάλωσαν στην προσφυγιά. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΜΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΔΕΣ, ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Η εργασία σας αυτή θα μας είναι πολύ πολύτιμη αν είναι έτοιμη και μας την παραδώσετε στην Συνεστίαση ή μας την αποστείλετε με όποιο τρόπο θέλετε, ή ακόμα μας ειδοποιήσετε να έρθουμε να την πάρουμε.

Σας αποστέλλουμε το διορθωμένο ημερολόγιο του μήνα Αυγούστου 2016 για επικόλληση στο ημερολόγιο σας. Απολογούμαστε για το τυπογραφικό λάθος

Τέλος σας ανακοινώνουμε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του Σωματείου Νεολαίας, ΣΩΝΕΠ, e-mail: info{at}kapouti.com.cy, για ενημέρωσή σας ή και διαφημίσεις/προώθηση των επιχειρήσεων σας. Πληροφορίες για την ιστοσελίδα και από τον Κωνσταντίνο Ττερλικκά Τηλ. 99311160.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ανδρέας Τουμασής